Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Fekete Borpince
Cím: 7100 Szekszárd, Ivánvölgy hrsz 9662.Email: info@feketeborpince.hu
Web: www.feketeborpince.huTelefon: (06-74)414-785, (06-30)929-5732
Fax: (06-74)319-936Gps: 46.3485802 , 18.7019124

Bemutatkozás

A Fekete Borpince számos hazai díj és elismerés után nemzetközi szinten is komoly eredményeket ért el. Fekete Mihály legújabb sikerét 2008-ban, a nagy presztízsû brüsszeli "Monde Selection" nemzetközi borversenyen aratta, ahol egyetlen magyar aranyérmesként egybõl duplázni tudott:
pincészet, cabernet sauvignon, bikavér, szekszárd, borpince, bor, borkóstoló, borászat, bortermelés, borverseny, monde selection Az eddig is számtalan díjat hozó 2003-as Cabernet SauvignonBarrique mellett a versenyeken most debütáló 2004-es Cabernet Sauvignon is aranyérmet nyert. Az utóbbi években a szekszárdi pincészet borai egyre ismertebbé váltak. A brüsszeli borverseny sikere, a dupla aranyérem immár nemzetközi szinten is növeli a Fekete Borpince és a szekszárdi borok hírnevét.
A pincészet családi vállalkozásként indult, az 1960-as évek óta foglalkozunk szõlõmûveléssel. Mostanra a szekszárdi Ivánvölgyben található présház körzetében megvásárolt területekkel együtt 8 hektárra nõtt a család területe. Az új területek egy részét újratelepítettük 1981-ben, 1998-ban, 2000-ben és 2003-ban. A pincészet életében mára végrehajtottuk a fontosabb technológiai fejlesztéseket, valamint a pince és feldolgozótér felújítását és bõvítését. Jelenleg az erjesztõ, tároló és palackozó összterülete meghaladja a 800m2-t. A pince 270m-re, a tároló kapacitás 700 hl-re növekedett. A pincészet újabb építésû részében bérelhetõ bortrezorokat is kialakítottunk. A mostani méret és a technológiai felszereltség éppen ideális egy modern, de még emberléptékû, családias pincészet számára.
Szõlõterületeink rendkívül jó adottságokkal rendelkeznek. A már évszázadok óta híres szekszárdi borvidék egyik legkedveltebb termõhelye Ivánvölgy. A kedvezõ talajösszetétel és a délnyugati fekvés kiváló minõségû szõlõ termesztését teszi lehetõvé. A szõlõ pedig a bor lelke.
pincészet, cabernet sauvignon, kadarka, bikavér, szekszárd, szekszárdi bikavér, borpince, borok, borkóstoló, borverseny, monde selectionA pincészet borai között megtalálhatók a jellemzõen szekszárdi borok, mint a cabernet sauvignon, a kadarka, vagy a bikavér. Továbbá a hazánkban népszerû fajták, mint az olaszrizling, a chardonnay, és a merlot is kiváló minõségben készülnek a borpincében.
A festõi környezetben található közel 120 éves, eredeti építésû pince igazi vendégcsalogatónak számít. A borpince hangulatos környezetben a borkóstolás maradandó élményt jelent minden látogatónak. Kedves vendégeinket rendezvények szervezésével is várjuk, elõzetes egyeztetés alapján ízletes ételeket is kínálunk a boraink mellé.
A pincészet vendégei, a kiadós borkóstolóval egybekötött vacsora után, egy eredeti finn szauna kényelmeit élvezhetik. A pince közvetlen közelében biztosítunk szálláslehetõséget minden pihenni vágyó látogatónknak.


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5) in Unknown on line 0